Tam Görünüm: Mardin'den Kareler
Sözbitti.com > 2. Perde > Fotoğrafçılık ve Grafik Sanatı > Fotoğraf Klubü
RangiL
Başlangıcı Mor Gabriel Deyrulmur Manastırından yapıyoruz
Ufak bi açıklama:
"Mardin ilinin 3 km. doğusunda bulunmaktadır. Yukarı Mezopotamyanın tarihi yapıtlarından ve en tanınmış olanlarından biridir. Süryani Kadim cemaatinin dini merkezidir. Manastır, 4. yüzyılda kurulmuştur. O dönemden kalma mozaikler bugün de görülebilmektedir. Çeşitli devirlere ait üç ibadethane mevcuttur. Canlı bir tarih görünümünde olan manastırın en büyük özelliklerinden biri de içinde 52 Süryani Patriğinin mezarlarının bulunmasıdır."

Şarap Çeşme'siymiş öyle dediler...
RangiL

Şarap Çeşmesindeki Süryanice yazılar

Sanırım ayinlerde okunan kutsal kitapları...

Bunun gibi bi koridor daha var ve burda manastırda yaşayan din adamları yatıyormuş yani mezar ama ilginç olan rehberin bize anlattığına göre burda yaklaşık 12 bin kişi yatıyormuş ufak bi yer ve 12 bin kişi aklım pekte almadı açıkcası

Mor Gabriel Manastırındaki bu kubbe, İmparator Arkadius'un kızı Teodora'nın maddi yardımıyla ovalımsı bir şekilde pişmiş tuğlalardan yapılmış sekiz kavisli ilginç bir kubbedir. Eskiden yemekhane olarak kullanılmaktaydı.İçerden kubbe biçimli görünen bu bölüm dışardan kare şeklinde görülmektedir.

Dışardan da çekmek isterdim ama izin vermezlerde tepelerine çekmama bm.gif
RangiL

RangiL

RangiL

RangiL

serap

Mardin de güzelmiş.. sayende yurdumuzu öğreniyorum kare kare:)

Ama senden İzmir resimleri de bekliyorum.. sitede hiç İzmir forumu yok yanılmıyorsam.
RangiL
İzmir fotoğrafları sorun değil son zamanlarda buraları gezdiğim için bunları yayınlamak istedim en yakın zamanda İzmir'inde fotoğraflarını eklicem hatırlattığın için teşekkürler :)
serap

İzmir hayranı bir İzmirli olarak, dört gözle bekliyorum dy.gif
RangiL
Karşındada bi İzmir hayranı duruyor dy.gif
Fıstık
Buralara hayatımda pek sempati duymadım ama.. Şimdi açıkca izlediğim bu fotoğraflar bende merak uyandırdı. ya sen güzel yerlerini çekmişsin ya da oralar ciddi anlamda harika yerler..

Teşekkürler, paylaştığın için..
hayal_perest
Mardin'i hep merak etmişimdir. Gerçekten gitmeyi çok istiyorum.Sen de ne çok geziyorsun öyle Rangil:)
RangiL
Buralara hayatımda pek sempati duymadım ama.. Şimdi açıkca izlediğim bu fotoğraflar bende merak uyandırdı. ya sen güzel yerlerini çekmişsin ya da oralar ciddi anlamda harika yerler..

Teşekkürler, paylaştığın için..

Bunlar bilindik tarihi yerler tamam ben güzel yerleri çektim ama gezdiğim yerleride bi okadar tarihi ve güzel.

Buraların havasını solumak tarihe dokunabilmek başka bişey bence...

Ben teşekkür ederim yorumlar için :)
RangiL
QUOTE(hayal_perest @ May 7 2007, 09:33 PM) [snapback]12239[/snapback]
Mardin'i hep merak etmişimdir. Gerçekten gitmeyi çok istiyorum.Sen de ne çok geziyorsun öyle Rangil:)

Buralarda son zamanlarım bu gibi tarihi yerleri gezip görmeden İzmir'e dönmek istemiyorum fırsatım varken her tarafı gezdim ve gezilerim bitti artık sınavlarım başladı. Artık sınavlarda bitince son durağım güzel İzmir'im olucak :)
Berrak
Mardin'i hep oldum olası merak etmişimdir görmek isterim yani...
RangiL
Elinde fırsat varsa mutlaka git gez derim fotoğraflar bazen yetersiz kalabiliyor bizzat şahidim buna :)
Berrak
Şu anda yok ama olacak inşallah birgün er.gif
RangiL
inşallah olur :)
Fıstık
Allah banada nasip etsin dilerim.. Elind eimkan varken her yeri gez Ali mutlaka, mutlaka.. Sonuçta bir daha fırsatın olamayabilir.. Değerlendirmiş ol, bak bzide resimlerle yararlanıyoruz sayende.. Sağ' olasın sen..

Hepsi mükemmel, diğer ve gezdiğin her yerin resimlerini isterim lütfen, zahmetli biliyorum ama inana inanılma zbir arşiv oluyor.. Buraları bilgisayarıma indiriyorum, süpe manzaralar ve fotoğrafların açıları vs çok güzel yakalanmış..

Elllerine sağlık..
RangiL
QUOTE(Fıstık @ May 8 2007, 01:04 AM) [snapback]12263[/snapback]
Allah banada nasip etsin dilerim.. Elinde imkan varken her yeri gez Ali mutlaka, mutlaka.. Sonuçta bir daha fırsatın olamayabilir.. Değerlendirmiş ol, bak bzide resimlerle yararlanıyoruz sayende.. Sağ' olasın sen..

Hepsi mükemmel, diğer ve gezdiğin her yerin resimlerini isterim lütfen, zahmetli biliyorum ama inana inanılma zbir arşiv oluyor.. Buraları bilgisayarıma indiriyorum, süpe manzaralar ve fotoğrafların açıları vs çok güzel yakalanmış..

Elllerine sağlık..

Umarım imkan olurda Ayfer sende gezersin :)

İnsan eline geçen fırsatları mutlaka değerlendirmeli yoksa dediğin gibi bir daha nerde denk gelcekte buraları gezicen.

Güzel yorumların için teşekkürler daha çok foto var elimde ama sınavlarım başladı hafta sonu yada kolay sınavın olduğu bi gün eklicem söz ad.gif
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.