Revolutionary
28.02.2007, 11:50
Sokakta çöpleri karıştıran bir vatandaş gördüğünüzde ilk aklınıza gelen o kişinin maddi imkanlarının günümüz Türkiye'sinde fakirlik sınırlarının altında olduğunu anlarız..
Sokakta son model bir arabadan inen bir vatandaş gördüğümüzde o kişinin saygıdeğer bir insan olduğuna karar veririz..
Bu bir dış görünüş değerlendirme örneğidir. Herkesin bir bakış açısı vardır birisi oturur konuşur muhabetine göre puan verir diğeri hala 70'lerin hezimetinde kalmıştır ve siyasi bir parça arar her bakışında..
Peki siz insanlara nasıl bakarsınız?
Evanescence
28.02.2007, 11:55
hal ve hareketine göre
ama mesleğine göre değil yanlış anlaşılmasın
ahlaki hareketlerine göre dedim ama , dış görünüşleride önemlidir benim için çünkü bir tekstilciyim çok işe yarıyor.
hem ayrıca insalar dış görünüşleriyle karşılanır, fikirleriyle uğurlanır........
bence insan olmayı bilse yeter
Evanescence
28.02.2007, 16:27
ne elbiseler gördüm içinde insan yok
ne insanlar gördüm üstünde elbise yok
istisna
28.02.2007, 16:41
Ben insanları değerlendirmem...En azından bunu yapmaya çalışırım...
kader mahkumu
21.03.2007, 20:10
Samimi ve Dürüst Oluşuna Göre...
"Her insan bir insandır" mantığıyla başlarım daha sonra konuşmasıyla hareketleriyle nasıl biri olduğunu anlarım...
kabul etsek de etmesek de bir insanı gördüğümüz ilk sn de hakkında bir fikrimiz oluşuyormuş :)
yani hepimiz önyargılıyız :D
insanları dış görünüşüne göre değerlendiriyoruz
bu ilk başta tabiki zamanla ilişkilerimiz ilerledikçe daha iyi tanıyoruz
ben yinede "Her insan bir insandır" mantığını kullanmaya çalışıyorum :)
Samimi ve dürüst oluşuna çünkü amacı ne olursa olsun iyi veya kötü bunu sana dürüstçe açıklayabiliyorsa bilki o insandan zarar gelmez
jasinta
22.09.2007, 17:57
bütünüyle...
bence her değerlendirme bir diğeriyle bağlantılıdır.
yada her görünenin bir görünmeyenle bağlantısı olabilir diyelim...
ilk görüntü yada diyalog aramızda bir bağlantı olup olamayacağını
saptıyor kendiliğinden...yani sanki bir frekans ölçümü gibi...o kadar...
sadece ilk görüşten söz ediyorsak, çok moda olan bir deyişle
"elektrik" diyebilirim...
harikulade bir tabir.. Süper süper çok beğendim. Tam anlatmak istediğim gibi. Asıl işte budur. Sevgili "Jasinta" süpersin, birde uzun zuun anlatıyorsun ya, bu huyunu çok seviyorum, herkes anlayabiliyor seni..
Önemli olan akım, gerisi ona bağlı gelişiyor..
Life is a Mobile
22.09.2007, 20:36
"İnsanları Değerlendirmem Benim İçin Mantığı Önemli"
Genelde ilk görüşteki izlenim belli ediyo ama bazen yanıltıcı da olabiliyo..Zamanla hal ve hareketlerine samimiyetine,dürüstlüğüne göre değerlendiririm..
hayal_perest
25.09.2007, 11:02
Ahlaki değerlerine dedim ama samimi olması da çok önemli.Yapmacık kişilikleri sevmem.
feRDo67
25.09.2007, 13:20
Samimi ve dürüst olması bi insanın ne olduğunu belli eder..Benim düşüncem.
'Samimi ve Dürüst Oluşuna Göre' ve "Her İnsan Bir İnsandır" Mantığına Göre.. Tek birşey yazamayacağım..
Düşünce Ve yorumlarına göre
Evanescence
6.01.2008, 09:32
QUOTE(Harun @ Jan 6 2008, 12:04 AM)

Düşünce Ve yorumlarına göre
+1
FockerBoy
6.01.2008, 14:02
yani şimdi hepiniz sokakta çöp toplayan bir vatandaşla ferrarisinden inmiş bir vatandaşı
aynı kriterlerde hal ve hareketlerine göre degerlendirebileceginizi mi iddaa ediyorsunuz. Bakın işte bu cok komik..
Pek cogumuz kendi capımızda br sosyolog gibiyizdir insanın dıs görünüşüne bakar ona göre ona
siz ya da sen diye hitap ederiz, ilk görüşte biri size sen demişse bu etiketin bundan sonra degişme ihtimali ise
cok zordur. Cunku artık sen osundur cunku o seni ilk olarak böyle görmüş ve böyle etiketlendirmiştir zihninde..
göqhan_110
6.01.2008, 14:22
Kesinlikle samimiyetine,dürüstlüğüne göre değerlendiririm.....
Çünkü o zaman tanıyabilirsiniz insanları....
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.