Merhabalar ,
Özellikle incelediğimde bu karmaşadan kurtulamadığımızı düşündüm. İçimden geldi , bunu tartışsak mı , konuşsak mı pek bilemedim.
Terim Olarak bilmeli ,
Fotoğraf kelimesi, Yunanca photo ışık ve Latince graph "iz bırakmak" sözcükleri birleştirilerek türetilmiş bir isimdir. Kelime anlamı, ışık yardımı ile iz bırakmaktır. Fotoğraf cisimlerden yansıyan elektromanyetik radyasyonun toplanıp odaklanmasıyla oluşturulur. En yaygın rastlanan fotoğraflar insan gözünün görebileceği kalıcı görüntüler yaratan dalga boylarıyla yaratılan fotoğraflardır.
Resim, Yüzey üzerine renklerle, zihinsel eylemin ifadesi estetik bir görünüm oluşturmaktır.
Wikipedia alıntılı tanımlardır.
Aslında gerçekte pek bir farklılık yokmuş gibi duruyor ,eleştirilerde yorumlarda. Lakin ikisinin arasındaki nacizane farkın , farkında olarak ikisini birbirine karıştırmamalıyız diye düşünüyorum. Aslında bir takıntı olmadığını belirtmek isterim ama birbirine yakın ama aslında çok farklı olan bu iki sanat dalına bizlerin "edebiyat , kültür ve sanat portalı" olarak önem vermemiz gerektiği düşüncesinden vazgeçemiyorum.
“İnsansız hiçbirşey olmaz, ben insanların fotoğrafını çekiyorum.” [Ara Güler]
Ummalarımla